Binnentuin

Wandel eens door de geweldige binnentuin van Iseldoks Intermeco. Maar hoe is deze tuin ontstaan?

Bij Iseldoks Intermeco hoort een binnentuin waar mensen kunnen verblijven, relaxen en elkaar ontmoeten. Het team van GreenM2 onder leiding van Nico Wissing heeft met deze gedachte een geweldig ontwerp gemaakt. Farwick Groenspecialisten heeft de uitvoering op zich genomen. En wat een eindresultaat. Deze bijzondere binnentuin vindt zich op het dak van de eerste verdieping. Misschien wel de grootste en meest mooie binnentuin van Nederland hebben wij hier in Doetinchem!

Het ontwerp

Het hebben van een privétuin bij een appartement op de eerste verdieping is op zichzelf al fraai, maar het realiseren van een gezamenlijke binnentuin maakt dit project wel heel bijzonder. Rust, ruimte en veiligheid in de binnenstad. Dit vind je allemaal terug in de binnentuin van Iseldoks Intermeco.

Als eerste is begonnen om de kavelgrenzen bij de koopwoningen juist niet in één lijn te leggen. Dit geeft een speels effect en sluit goed aan bij het ontwerp van de binnentuin. De kavelgrenzen zijn voorzien van een stalen hekwerk waartegen hedra’s zijn geplant die zorgen voor de groene afscheidingen. Dit is dus allemaal al voor je gedaan!

Vanuit de diverse toegangen naar de binnentuin kun je goed zien wat de looproutes zijn. Deze worden geaccentueerd door bomen, een lijnvormig bestratingpatroon en de diversiteit aan planten.

Het groen

Het groen in de binnentuin vergroot het leefgenot van alle bewoners. Het neemt fijnstof op, tempert de temperatuur in warme zomerse dagen, houdt regenwater vast in natte tijden en biedt een geweldige mogelijkheid voor het ontmoeten van jouw medebewoner(s). De aanleg van verschillende soorten planten en de waterpartij zal de biodiversiteit van de binnentuin vergroten. En door de diversiteit van de planten is er het hele jaar door levendigheid te zien in de binnentuin.

De waterpartij

De waterpartij in de binnentuin heeft aan één kant een boulevardallure. Door de aanleg van een houten vlonder waaruit zitelementen oprijzen zou je bijna vergeten dat je in het centrum van Doetinchem bent.

Vrij uitzicht vanaf je eigen balkon, wandel vanuit je privétuin de riante binnentuin in, dit alles kan in Iseldoks Intermeco!